Το κυνάθλημα για όλους τους σκύλους και ιδιοκτήτες

Γνωρίστε το agility μέσα στο μεγαλύτερο agility club στην Αττική

Ιστορία & Φιλοσοφία του Agility

Το Agility είναι ένα κυνάθλημα εμπνευσμένο από τους αγώνες ιππασίας. Πρωτοεμφανίστηκε στην Αγγλία το 1977 και από τότε, ενθουσιάζοντας ιδιοκτήτες και σκύλους, έχει εξελιχθεί στο πιο αγαπημένο κυνάθλημα παγκοσμίως!

Πρόκειται για αγώνες ταχύτητας και ευκινησίας, σε μια προκαθορισμένη διαδρομή με εμπόδια προσαρμοσμένα για τους σκύλους, όπου ο χειριστής καλείται να γίνει ομάδα με τον σκύλο του και να τον καθοδηγήσει σωστά σε όλα τα εμπόδια της διαδρομής!!

Σκοπός της κάθε διαδρομής είναι χειριστής και σκύλος να την ολοκληρώσουν με τα λιγότερα δυνατά λάθη στον καλύτερο δυνατό χρόνο.

 

lux

Γνωρίζοντας το άθλημα

Μέσω των προπονήσεων agility, μαθαίνουμε να γινόμαστε ομάδα με τον καλύτερό μας φίλο, προσφέροντάς του ποιοτικό χρόνο εκτόνωσης, εκγύμνασης και παιχνιδιού μαζί μας.
Το Agility είναι.. για ΟΛΟΥΣ!
Όλοι μπορούν να κάνουν agility, μικροί και μεγάλοι, δίποδοι και τετράποδοι! Το agility δεν κοιτάει ηλικία ή φυλή, αρκεί ο ιδιοκτήτης και ο σκύλος να το απολαμβάνουν.
Το agility είναι ένα άθλημα που προσφέρει πολύ μεγάλη χαρά, επικοινωνία, αφοσίωση, ταχύτητα και πάνω απ’ όλα, δεν σταματάει ποτέ να μας ενθουσιάζει!

Ο στίβος του Agility

Τα σκυλιά μαθαίνουν μαζί μας να περνάνε κάθε εμπόδιο στο οποία τα καθοδηγούμε.

Έτσι, πολλά σκυλάκια ξεπερνάνε τις φοβίες τους για τα κλειστά μέρη, το ύψος, τις διαφορετικές επιφάνειες.

Το κάθε εμπόδιο έχει την δική του διαδικασία εκμάθησης και οι διαδρομές που περιέχουν τα εμπόδια δεν είναι ποτέ ίδιες, πράγμα το οποίο σημαίνει μόνο ένα πράγμα…

Το agility, δεν σταματά ποτέ να μας συναρπάζει!!

DSC_0046

Συχνές ερωτήσεις

Agility μπορούν να κάνουν όλοι οι υγιείς σωματικά σκύλοι, ανεξάρτητα από το μέγεθος, την ηλικία ή την φυλή τους(καθαρόαιμοι ή ημίαιμοι). Η προπόνηση και το ασκησιολόγιο προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε ξεχωριστού σκύλου.
Προπονήσεις agility πραγματοποιούνται σε ομαδικά μαθήματα καθημερινά εκτός Δευτέρας.

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας

Για να μαθαίνετε πρώτοι για όλα μας τα νέα, δράσεις, events κ.ά.!