Θεμιστοκλής Ορκόπουλος

Λίγα λόγια για εμένα..

 

Μεγαλωμένος στην επαρχία, μαθημένος να ζω έξω από την πόλη, ανέκαθεν αγαπούσα τα ζώα και την παρέα τους.
Πάντα είχαμε σκυλιά στην οικογένεια, ενώ ο πρώτος μου προσωπικός σκύλος, ο Ταζ-μάνια, ένα ημίαιμο Ντόπερμαν που διέσωσα από την Αλεξανδρούπολη, με οδήγησε στην ενασχόληση με την εκπαίδευση σκύλων και στην απόφαση, ότι θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό.
Με τον Ταζ έμαθα πολλά, συμμετείχαμε μαζί σε σεμινάρια, σε εξετάσεις υπακοής, ήταν και είναι η συντροφιά μου.
Αργότερα, ακολούθησε ο τετράποδος «κεραυνοβόλος έρωτας» της ζωής μου, η Πίσσα, ένα Βέλγικο Ποιμενικό – Μαλινουά.
Με την Πίσσα ασχοληθήκαμε ακόμα πιο εκτενώς με τον κυναθλητισμό, κάναμε υπακοή, φρίσμπυ, καθήκοντα προστασίας και φυσικά, το αγαπημένο μας άθλημα, το agility.
Η Πίσσα είναι η ομάδα μου, η συμπαίκτριά μου, αλλά και ο σκύλος που κάθε μέρα με κάνει καλύτερο και της είμαι ευγνώμων για αυτό.
Στην οικογένειά μας προστέθηκαν αργότερα και δύο τρελοκούταβα, η κόρη της Πίσσας μου, η Sierra, και η Junkie, ένα μπόρντερ κόλλει.
Και με τις τρεις κάνω πρωταθλητισμό στο agility, καθώς νιώθω ότι είναι το άθλημα το οποίο έχω γεννηθεί να κάνω!

Στην πορεία της επαγγελματικής ενασχόλησής μου με τον σκύλο, προσπάθησα και προσπαθώ να παίρνω συνεχώς γνώσεις και εμπειρία, να συμμετέχω σε σεμινάρια και ημερίδες και να συνεχίζω να μαθαίνω και να εξελίσσομαι, πάντα κρατώντας αναλλοίωτη τη δική μου φιλοσοφία σε σχέση με την εκπαίδευση.
Η φιλοσοφία μου με δεσμεύει στο να σέβομαι τη φύση του κάθε σκύλου αλλά και τις ανάγκες του εκάστοτε ιδιοκτήτη, κι να προσαρμόζω την προσέγγισή μου ανάλογα με την κάθε ξεχωριστή περίπτωση.
Είμαι Εκπαιδευτής Σκύλων και Φανατικός Υποστηρικτής του υπέροχου αυτού κυναθλήματος, που λέγεται Agility.

Οι λεπτομέρειες:

Είμαι ιδρυτικό μέλος του Κυνολογικού Ομίλου Σκύλων Εργασίας Κομοτηνής (Κ.Ο.Σ.Ε.Κ.), αλλά και τακτικό μέλος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.).

Μαζί με τον προσωπικό μου σκύλο Sai House of Mechelaar (Πίσσα), Βέλγικο Ποιμενικό Μαλινουά, διαγωνίζομαι στο ανώτατο επίπεδο Αgility A3 και έχουμε κατακτήσει τον τίτλο Πρωταθλητών Ελλάδος Βέλγικων Ποιμενικών στο Agility για 2 χρονιές αλλά και την 2η θέση για ακόμα δύο έτη.

Με την Πίσσα έχουμε προκριθεί και εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε 5 FMBB (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών), 2 European Open (Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα) και 1 Agility World Championship. (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα).

Μάλιστα με την Πίσσα καταφέραμε σε ηλικία 9 ετών και τα 3 ακόμα μέλη της ελληνικής αποστολής να κατακτήσουμε τον τίτλο “Πρωταθλητές Ομαδικού στο FMBB 2023!”

Με την Πίσσα επίσης έχουμε καταφέρει να φτάσουμε στο επίπεδο 2 του IGP.

Με την νεότερη Sierra έχουμε καταφέρει να προκριθούμε στην Εθνική Ελλάδος και κερδίσουμε την 3η θέση στο ατομικό Jumping του FMBB 2022 και έτσι να προκριθούμε στους τελικούς!

Στη συνέχεια έχω περάσει επιτυχώς την εξέταση Σκύλου Συνοδείας (BH) και Συμπεριφοράς/Χαρακτήρα (VT) και με τα τρία προσωπικά μου σκυλιά, την Πίσσα, την Sierra και τον Ταζ-Μάνια.
Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. σχετικά με την εκπαίδευση & υπακοή σκύλων αλλά και τo Agility, το IPO, το Mondioring, το Frisbee.

 

Στο επάγγελμά μου ως εκπαιδευτής μου αρέσει να επενδύω και να δίνω έμφαση στην συμπεριφορά του κάθε σκύλου και να προσφέρω μια εξατομικευμένη και ολιστική προσέγγιση σε κάθε κηδεμόνα ώστε να μπορέσει να κατανοήσει τον χαρακτήρα του σκύλου του και να μάθει τρόπους να τον διαχειρίζεται.

Ενδεικτικά:

Σεμινάρια agility με:
Viola Veres, Nina Gregl, Katarina Podlipnik, Esther Both, Artemis Goedecke, Rene Blank, Zsusa Veres, Smilena Shepherd, Davide Codebue, Mishka Tomic, Stefanie Semkat, Petr Pupik, Anita Szilagyi, Monika Rylska, Iwona Golab, Zeljko Gora, Patricia Ciuffetti, Sabina Stastna, Lisa Frick

Σεμινάρια Υπακοής με:
George Chatzakos, Miroslav Tomic, Lucian Sava, Alexandros Alafragis

Σεμινάρια IGP με:
George Chatzakos, Vangelis Mastis

Σεμινάρια Mondioring με:
Foster Jimmy, Alexandros Alafragkis

Σεμινάρια Frisbee με:
Katsouras Georgios

 

Αλεξάνδρα Παπαδά

Λίγα λόγια για εμένα…

Ζώντας με σκυλιά και γάτες από τότε που θυμάμαι, έχοντας σώσει & βρει σπίτι σε αμέτρητα γατάκια & σκυλάκια, είναι φυσικό τώρα, να βγαίνει στην επιφάνεια η βαθιά αγάπη μου για τα ζώα και να είμαι πλέον τυχερή, που μου έχει δοθεί η ευκαιρία να κάνω την αγάπη μου, επάγγελμα.

Είμαι περήφανη ιδιοκτήτης 5 υπέροχων κοριτσιών, της Νιόβης & της Ιθάκης (κοκόνια), της Lux (border collie), της Jasmine(doberman) και της Ro(malinois).

Με όλα τα κορίτσια μου κάνουμε φυσικά agility για το οποίο τρελαινόμαστε, όπως επίσης και τους μαθαίνω διάφορα κόλπα και ασχολούμαστε με την υπακοή. Έχω φτάσει στο ανώτατο επίπεδο agility Α3 με την Lux και την Ρο και στο Α2 με την Νιόβη και την Ιθάκη.

Με την Νιόβη, έχουμε προκριθεί και συμμετάσχει στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα (European Open) agility του 2018, ως το πρώτο φυσικά ελληνικό κοκόνι που κατάφερε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε ένα τόσο μεγάλο αγώνα!

Με την Lux επίσης έχουμε προκριθεί & εκπροσωπήσει την χώρα μας στο European Open Agility 2022 και το 2023, όπου μάλιστα καταφέραμε να κατακτήσουμε την 15η θέση στον τελικό!

Αλλά και με την νεότερη Ro προκριθήκαμε και εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα στο FMBB 2022 και το 2023.

Οι πιο πρόσφατες επιτυχίες μας είναι η κατάκτηση της 11ης θέσης με την Lux στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Agility 2023, μια διάκριση που έχει τεράστια βαρύτητα μιας και μας ξεχώρισε ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες όλου του κόσμου

Το 2023 επίσης, με την Ρο να είναι μόλις 3,5 χρονών, καταφέραμε μαζί με τα 3 ακόμα μέλη της ελληνικής αποστολής να κατακτήσουμε τον τίτλο “Πρωταθλητές Ομαδικού στο FMBB 2023!”

 

Σαν άνθρωπος, μπορώ να ξεχωρίσω κάτι διαφορετικό πάνω στον κάθε σκύλο, μπορώ να παρατηρώ ζώα & συμπεριφορές τους ακατάπαυστα, θαυμάζω την ειλικρινή και αγνή φύση τους και με συγκινεί η ακλόνητη εμπιστοσύνη και αφοσίωσή τους.

Μου αρέσει να θέτω υψηλούς στόχους σε σχέση με τις δραστηριότητές μου με τα σκυλιά μου, κάνοντας προπόνηση με υπομονή και επιμονή!

 

Το μεγαλύτερο όραμα που έχω βέβαια, είναι να προωθήσω ενεργά την κυνοφιλία και την παραγωγική ενασχόληση με τον σκύλο στο μεγαλύτερο δυνατό κοινό.

 

Λεπτομέρειες:

Σεμινάρια Agility με:

Nina Gregl, Lucie Kotaskova, Iwona Golab, Lisa Frick, Katarina Podlipnik, Alen Marekovic, Zeljko Gora, Anne Lenz, Anita Szilagyi, Monika Rylska, Zeljko Gora, Kriztina Beitl Kabai, Susan Kohldenhof, Sabina Stastna, Patricia Ciuffetti, Lisa Frick, Enya Habel

Σεμινάρια Frisbee με:

Georgios Katsouras

Σεμινάρια K9 Conditioning με:

Iwona Gloab, Beata Luckowska, Dogs4Motion Canine Rehab & Conditioning

6 πραγματα που πρεπει να ξερετε για εμας

Λατρεύουμε το agility

Τα σκυλιά μας μας συντροφεύουν παντού

Αγαπάμε τα σκυλιά με προσωπικότητα

unitepests
Μας αρέσει το ομαδικό πνεύμα

Τρελαινόμαστε για roadtrips

Προσέχουμε πάντα τις λεπτομέρειες

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας!

Για να μαθαίνετε πρώτοι για όλα μας τα νέα!