Θεμιστοκλής Ορκόπουλος

Λίγα λόγια για εμένα..

 

Μεγαλωμένος στην επαρχία, μαθημένος να ζω έξω από την πόλη, ανέκαθεν αγαπούσα τα ζώα και την παρέα τους.
Πάντα είχαμε σκυλιά στην οικογένεια, ενώ ο πρώτος μου προσωπικός σκύλος, ο Ταζ-μάνια, ένα ημίαιμο Ντόπερμαν που διέσωσα από την Αλεξανδρούπολη, με οδήγησε στην ενασχόληση με την εκπαίδευση σκύλων και στην απόφαση, ότι θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό.
Με τον Ταζ έμαθα πολλά, συμμετείχαμε μαζί σε σεμινάρια, σε εξετάσεις υπακοής, ήταν και είναι η συντροφιά μου.
Αργότερα, ακολούθησε ο τετράποδος «κεραυνοβόλος έρωτας» της ζωής μου, η Πίσσα, ένα Βέλγικο Ποιμενικό – Μαλινουά.
Με την Πίσσα ασχοληθήκαμε ακόμα πιο εκτενώς με τον κυναθλητισμό, κάναμε υπακοή, φρίσμπυ, καθήκοντα προστασίας και φυσικά, το αγαπημένο μας άθλημα, το agility.
Η Πίσσα είναι η ομάδα μου, η συμπαίκτριά μου, αλλά και ο σκύλος που κάθε μέρα με κάνει καλύτερο και της είμαι ευγνώμων για αυτό.
Στην οικογένειά μας προστέθηκαν αργότερα και δύο τρελοκούταβα, η κόρη της Πίσσας μου, η Sierra, και η Junkie, ένα μπόρντερ κόλλει.
Και με τις τρεις κάνω πρωταθλητισμό στο agility, καθώς νιώθω ότι είναι το άθλημα το οποίο έχω γεννηθεί να κάνω!

Στην πορεία της επαγγελματικής ενασχόλησής μου με τον σκύλο, προσπάθησα και προσπαθώ να παίρνω συνεχώς γνώσεις και εμπειρία, να συμμετέχω σε σεμινάρια και ημερίδες και να συνεχίζω να μαθαίνω και να εξελίσσομαι, πάντα κρατώντας αναλλοίωτη τη δική μου φιλοσοφία σε σχέση με την εκπαίδευση.
Η φιλοσοφία μου με δεσμεύει στο να σέβομαι τη φύση του κάθε σκύλου αλλά και τις ανάγκες του εκάστοτε ιδιοκτήτη, κι να προσαρμόζω την προσέγγισή μου ανάλογα με την κάθε ξεχωριστή περίπτωση.
Είμαι Εκπαιδευτής Σκύλων και Φανατικός Υποστηρικτής του υπέροχου αυτού κυναθλήματος, που λέγεται Agility.

Οι λεπτομέρειες:

Είμαι ιδρυτικό μέλος του Κυνολογικού Ομίλου Σκύλων Εργασίας Κομοτηνής (Κ.Ο.Σ.Ε.Κ.), αλλά και τακτικό μέλος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνολογικού Ομίλου Βέλγικων Ποιμενικών Ελλάδος (Κ.Ο.ΒΕ.Π.Ε.).

Μαζί με τον προσωπικό μου σκύλο Sai House of Mechelaar (Πίσσα), Βέλγικο Ποιμενικό Μαλινουά, διαγωνίζομαι στο ανώτατο επίπεδο Αgility A3 και έχουμε κατακτήσει τον τίτλο Πρωταθλητών Ελλάδος Βέλγικων Ποιμενικών στο Agility για 2 χρονιές αλλά και την 2η θέση για ακόμα δύο έτη.

Με την Πίσσα έχουμε προκριθεί και εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε 4 FMBB (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών), 2 European Open (Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα) και 1 Agility World Championship. (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα)

Με την Sierra μόλις 2 χρονών έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την 3η θέση ανάμεσα σε 180 σκυλιά στο Avallon Cup το 2019 και έτσι να προκριθούμε στους τελικούς!

Στη συνέχεια έχω περάσει επιτυχώς την εξέταση Σκύλου Συνοδείας (BH) και Συμπεριφοράς/Χαρακτήρα (VT) και με τα δύο προσωπικά μου σκυλιά, την Πίσσα και τον Ταζ-Μάνια.
Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. σχετικά με την εκπαίδευση & υπακοή σκύλων αλλά και τo Agility, το IPO, το Mondioring, το Frisbee.

Ενδεικτικά:

Σεμινάρια agility με:
Viola Veres, Nina Gregl, Katarina Podlipnik, Esther Both, Artemis Goedecke, Rene Blank, Zsusa Veres, Smilena Shepherd, Davide Codebue, Mishka Tomic, Stefanie Semkat, Petr Pupik, Anita Szilagyi

Σεμινάρια Υπακοής με:
George Chatzakos, Miroslav Tomic, Lucian Sava, Alexandros Alafragis

Σεμινάρια IGP με:
George Chatzakos, Vangelis Mastis

Σεμινάρια Mondioring με:
Foster Jimmy, Alexandros Alafragkis

Σεμινάρια Frisbee με:
Katsouras Georgios

Αλεξάνδρα Παπαδά

Λίγα λόγια για εμένα…

Ζώντας με σκυλιά και γάτες από τότε που θυμάμαι, έχοντας σώσει & βρει σπίτι σε αμέτρητα γατάκια & σκυλάκια, είναι φυσικό τώρα, να βγαίνει στην επιφάνεια η βαθιά αγάπη μου για τα ζώα και να είμαι πλέον τυχερή, που μου έχει δοθεί η ευκαιρία να κάνω την αγάπη μου, επάγγελμα.

Είμαι περήφανη ιδιοκτήτης τεσσάρων υπέροχων κοριτσιών, της Νιόβης (κοκόνι) και της Lux (border collie), της Jasmine(doberman) και της Ro(malinois).

Με όλα τα κορίτσια μου κάνουμε φυσικά agility για το οποίο τρελαινόμαστε, όπως επίσης και τους μαθαίνω διάφορα κόλπα και ασχολούμαστε με την υπακοή. Έχω φτάσει στο ανώτατο επίπεδο agility Α3 με την Lux και στο Α2 με την Νιόβη.

Με την Νιόβη, έχουμε προκριθεί και συμμετάσχει στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα (European Open) agility του 2018, ως το πρώτο φυσικά ελληνικό κοκόνι που κατάφερε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε ένα τόσο μεγάλο αγώνα!

Με την Νιόβη μου επίσης συμμετέχουμε συχνά σε Εκθέσεις Μορφολογίας, ως μια προσπάθεια στήριξης της υπέροχης αυτής φυλής, του ελληνικού Κοκονιού, με την οποία είμαι ερωτευμένη και θέλω να κάνω ό,τι περισσότερο μπορώ για την ευρύτερη διάδοσή της.

Στις αρχές του 2020 ξεκίνησα επίσης με την επιλεκτική εκτροφή κοκονιών στο πλαίσιο διάσωσης της φυλής.

Σαν άνθρωπος, μπορώ να ξεχωρίσω κάτι διαφορετικό πάνω στον κάθε σκύλο, μπορώ να παρατηρώ ζώα & συμπεριφορές τους ακατάπαυστα, θαυμάζω την ειλικρινή φύση τους και με συγκινεί η ακλόνητη εμπιστοσύνη και αφοσίωσή τους.

Μου αρέσει να θέτω υψηλούς στόχους σε σχέση με τις δραστηριότητές μου με τα σκυλιά μου, κάνοντας προπόνηση με υπομονή και επιμονή!

Το μεγαλύτερο όραμα που έχω βέβαια, είναι να προωθήσω ενεργά την κυνοφιλία και την γόνιμη ενασχόληση με τον σκύλο στο μεγαλύτερο δυνατό κοινό.

Λεπτομέρειες:

Σεμινάρια Agility με:

Nina Gregl, Lucie Kotaskova, Iwona Golab, Lisa Frick, Katarina Podlipnik, Alen Marekovic, Zeljko Gora, Anne Lenz, Anita Szilagyi

Σεμινάρια Frisbee με:

Georgios Katsouras

Σεμινάρια K9 Conditioning με:

Iwona Gloab, Beata Luckowska, Dogs4Motion Canine Rehab & Conditioning

6 πραγματα που πρεπει να ξερετε για εμας

Λατρεύουμε το agility

Τα σκυλιά μας μας συντροφεύουν παντού

Αγαπάμε τα σκυλιά με προσωπικότητα

unitepests
Μας αρέσει το ομαδικό πνεύμα

Τρελαινόμαστε για roadtrips

Προσέχουμε πάντα τις λεπτομέρειες

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας!

Για να μαθαίνετε πρώτοι για όλα μας τα νέα!