Εσείς γνωρίζετε τα πολλαπλά οφέλη του περιορισμού σε crate/box για τον σκύλο;

Ο περιορισμός για τους σκύλους είναι πλέον μια επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος για να διδάξουμε στον σκύλο μας επιθυμητές συμπεριφορές.

Ακόμα και αν κάποιοι πιστεύουν πως ο περιορισμός σε κλουβί «φυλακίζει» τον σκύλο και είναι άδικο για εκείνον, στην πραγματικότητα το κλουβί ικανοποιεί το ένστικτο του σκύλου να φωλιάζει και να ηρεμεί σε έναν χώρο στον οποίο αισθάνεται ασφαλής!

Τα οφέλη για τον σκύλο μας:

  • Δημιουργεί τον προσωπικό του χώρο μέσα στον οποίο ηρεμεί και χαλαρώνει.
  • Ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας, ώστε εάν κάτι του προκαλεί στρες, μπορεί να το ξεπεράσει πηγαίνοντας στην φωλιά του.
  • Προλαμβάνει το πρόβλημα που πολλοί κηδεμόνες αντιμετωπίζουν – το άγχος αποχωρισμού. Μαθαίνει στον σκύλο να μπορεί να μένει μόνος του, άρα και τον βοηθά να διαχειριστεί το στρες του όταν οι αγαπημένοι του άνθρωποι φεύγουν από το σπίτι.
  • Και φυσικά, τον προστατεύει περισσότερο από κάθε άλλο μέσο σε κάθε του μετακίνηση: με αυτοκίνητο, με αεροπλάνο ή με πλοίο, μέσα στο ειδικό κλουβί μεταφοράς ο σκύλος μας είναι πιο ασφαλής!

Τα οφέλη για εμάς:

  • Μας δίνει τη δυνατότητα να αφήσουμε τον σκύλο μας μόνο στο σπίτι χωρίς το άγχος του τι θα συναντήσουμε γυρνώντας πίσω.
  • Του μαθαίνει, πιο γρήγορα από κάθε άλλον τρόπο, το πότε και πού πρέπει να κάνει την τουαλέτα του!
  • Προλαμβάνει τη δημιουργία ανεπιθύμητων συμπεριφορών που προέρχονται από το στρες ή την έλλειψη εκτόνωσης – καταστροφή αντικειμένων, σκάψιμο, έντονο απαιτητικό γάβγισμα κ.ά.
  • Εκπαιδεύει τον σκύλο χωρίς εμείς να κάνουμε τίποτα! Για παράδειγμα, του μαθαίνει να είναι ήρεμος όταν έχουμε επισκέπτες στο σπίτι. Ή να μπορεί να κάτσει ήσυχα στο ξενοδοχείο όσο εσείς είστε στην παραλία! Όχι άλλες διακοπές χωρίς τον σκύλο μας!

Ο σκύλος είναι κοινωνικό ζώο και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε την ανάγκη του να βρίσκεται μαζί μας και να περνά χρόνο παρέα με εμάς.

Ο σκύλος μας πρέπει να αισθάνεται μέλος της οικογένειάς μας αλλά και να γνωρίζει τους κανόνες που την διέπουν!

 

 

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορείτε να λαμβάνετε όλα μας τα νέα άρθρα κάνοντας εγγραφή στο Newsletter μας!

    *Απαιτείται