Οι διακοπές σιγά σιγά τελειώνουν και όλοι μπαίνουμε στους ρυθμούς μας!
Δουλειά, σχολείο, υποχρεώσεις…
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως οι σκύλοι είναι πλάσματα που αγαπούν την συνήθεια και για αυτό πρέπει να φροντίζουμε να βιώνουν θετικά κάθε αλλαγή στην καθημερινότητά τους!
Έτσι και σε αυτήν την αλλαγή, από την ανεμελιά των διακοπών στην αυστηρή καθημερινότητα, θυμηθείτε:
  1.  Αν αλλάζει το ωράριό σας (πχ στο πρωινό ξύπνημα), φροντίστε να προσαρμόσετε στο νέο ωράριο και τις ανάγκες του σκύλου σας.(ανάγκη για τουαλέτα, βραδινή βόλτα, φαγητό κλπ)
  2.  Αν στις διακοπές ο σκύλος σας ήταν πολύ περισσότερη ώρα μαζί σας και τώρα πρέπει ξαφνικά να αρχίσει να μένει μόνος του, ενδέχεται να εμφανίσει άγχος αποχωρισμού. Μπορείτε να το αποφύγετε προσφέροντας του πνευματική ή/και σωματική εκτόνωση πριν τον αφήσετε μόνο και προσφέροντας του ένα λαχταριστό κόκκαλο ή παιχνίδι απασχόλησης!
  3.  Αν ο σκύλος σας εμφανίσει σημάδια κατάπτωσης, μειωμένης διάθεσης κ.ά., είναι πολύ πιθανό να του συμβαίνει καθώς η νέα καθημερινότητα δεν τον ευχαριστεί και του προκαλεί στρες. Να θυμάστε πάντα πως οι σκύλοι μας χρειάζονται ποιοτική ενασχόληση, σωματική & πνευματική εκτόνωση και εκπαίδευση για να είναι ευτυχισμένοι.
Όπως και τα παιδιά, έτσι και οι σκύλοι χρειάζονται χρόνο επαναπροσαρμογής και δεν πρέπει να αφήσουμε τη νέα καθημερινότητα να επηρεάσει τη σχέση και την επικοινωνία που έχουμε χτίσει μαζί του!