Ήρθε και φέτος η ημέρα του χρόνου που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο από ποτέ να κρατήσουμε τα σκυλάκια μας ασφαλή.

Οι έντονοι κρότοι που ακούγονται τα μεσάνυχτα τρομοκρατούν μεγάλο αριθμό σκύλων με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να χάνονται σκυλιά από σπίτια διότι δραπέτευσαν πάνω στον πανικό & τον φόβο τους!

Για αυτήν λοιπόν την πολύ δύσκολη και επικίνδυνη ημέρα για τους 4ποδους φίλους μας, να θυμάστε: 

 Εάν ο σκύλος σας δεν έχει ξαναπεράσει αυτήν την ημέρα μαζί σας (είναι κουτάβι ή τον υιοθετήσατε πρόσφατα), ΔΕΝ μπορείτε να γνωρίζετε πώς θα αντιδράσει σήμερα, οπότε πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην τον αφήσετε μόνο του χωρίς επίβλεψη!

Μάλιστα, εάν μπορείτε να είστε μαζί του εκείνη την ώρα, θα μπορείτε ενδεχομένως να προλάβετε & να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τις πιθανές αντιδράσεις του ώστε να δημιουργήσετε κ ένα καλύτερο υπόβαθρο για το μέλλον. 

  1. Εάν ο σκύλος σας δεν έχει δείξει να επηρεάζεται από τους κρότους τα προηγούμενα χρόνια, είναι σίγουρα μια καλή ένδειξη, όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να επηρεαστεί ξαφνικά φέτος. Δυστυχώς ο φόβος λειτουργεί σαν ένα αίσθημα αυτοσυντήρησης για τον σκύλο και η αλλαγή συμπεριφοράς από την αδιαφορία στον πανικό μπορεί να είναι ραγδαία! Φροντίστε λοιπόν, να βρίσκεται ο σκύλος σας ΕΝΤΟΣ του σπιτιού και ιδανικά περιορισμένος σε έναν ασφαλή χώρο.
  2. Εάν ο σκύλος σας είναι κροτοφοβικός, η επικινδυνότητα της σημερινής ημέρας είναι πολύ μεγαλύτερη. Σε καμία περίπτωση μην αφήνετε τον σκύλο σας σε χώρους από τους οποίους μπορεί να δραπετεύσει (σχεδόν καμία περίφραξη δεν είναι αρκετή όταν ο σκύλος μπει σε πανικό!) , όποτε φροντίστε ο σκύλος σας να βρίσκεται ΜΕΣΑ στο σπίτι και ιδανικά περιορισμένος σε έναν μικρότερο & ασφαλή χώρο (στο crate ή σε ένα δωμάτιο). Φροντίστε εάν δεν είστε εκεί να βάλετε δυνατά μουσική ή τηλεόραση και να είναι όλα τα παράθυρα κλειστά. Πάντα βοηθάει, να έχει εκτονωθεί αρκετά ο σκύλος πριν μέσω μιας μεγάλης βόλτας ή μιας έντονης δραστηριότητας, ώστε να του είναι πιο εύκολο να χαλαρώσει. 
  3. Να θυμάστε ότι η καλύτερη διαχείριση προβληματικής συμπεριφοράς είναι αυτή που προλαμβάνει την εκδήλωση της ίδιας της συμπεριφοράς! Δηλαδή, με απλά λόγια, προσπαθούμε να κάνουμε οτιδήποτε δυνατό ώστε να μην εκτεθεί και αντιδράσει καν ο σκύλος μας τόσο πολύ στους κρότους, κι να περάσει αυτή η ημέρα όσο πιο ανώδυνα γίνεται. 
  4. Επειδή δυστυχώς η πιο συχνή κουβέντα που ακούμε αυτές τις μέρες είναι «Μα δεν το έχει ξανακάνει» ή «Μα δεν μπορούσε να φύγει από εκεί», σας ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ξανά να μην είστε σίγουροι για τίποτα και να προστατεύσετε τα σκυλάκια σας με τους παραπάνω τρόπους!

Ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα σε όλους!