Πώς επιλέγουμε έναν κατάλληλο εκπαιδευτή για τον σκύλο μας;

Όλοι γνωρίζουμε πως η σωστή ανατροφή είναι το Α και το Ω για μια αρμονική συμβίωση με τον σκύλο μας! Μαζί με όλη την αγάπη και τη φροντίδα που του προσφέρουμε, η σχέση μας μαζί του απογειώνεται εάν προσθέσουμε στη ζωή μας ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο θα εκπαιδεύσει πρώτα από όλα εμάς, για να γίνουμε καλύτεροι κηδεμόνες.

Πόσο σημαντική είναι μια δασκάλα στην πνευματική καλλιέργεια ενός παιδιού; Ακριβώς τόσο σημαντικός είναι και ο εκπαιδευτής στην ανατροφή του σκύλου μας!

Πώς όμως, μπορείτε να κρίνετε εάν ο εκπαιδευτής που έχετε επιλέξει είναι ο κατάλληλος;

  • Πρώτον και σημαντικότερον, ζητήστε να δείτε το βιογραφικό του! Διαβάστε και ενημερωθείτε για την κατάρτιση που διαθέτει ο ειδικός που έχετε απευθυνθεί και για τις επιτυχίες που έχει συγκεντρώσει στην επαγγελματική του πορεία! Πολύ σημαντικό είναι να έχει περάσει κάποια εξέταση υπακοής με τον σκύλο του ή ακόμα καλύτερα, να ασχολείται και να έχει διακριθεί σε κάποιο κυνάθλημα! Αυτό, γιατί στα παραπάνω ο σκύλος εξετάζεται χωρίς λουρί και εκτίθεται σε πολλές διαφορετικές συνθήκες, κάτι το οποίο συνήθως υποδηλώνει την καλή επικοινωνία με τον κηδεμόνα-εκπαιδευτή του.
  • Ζητήστε να σας παρουσιάσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης που έχει επιλέξει για τον σκύλο σας. Ρωτήστε τον τι μεθόδους χρησιμοποιεί και προτιμήστε να είστε παρόντες την ώρα της εκπαίδευσης.
  • Ζητήστε του να σας γνωρίσει τον προσωπικό του σκύλο. Παρατηρήστε τη συναναστροφή του μαζί με τον εκπαιδευτή, εάν θέλει να είναι κοντά του, αν είναι υπάκουος, αν είναι ισορροπημένος & κοινωνικός.
  • Επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτή ώστε να δείτε την εργασία του συνολικά. Αποφύγετε εκπαιδευτές «του πάρκου», χωρίς επαγγελματικό χώρο!
  • ΜΗΝ εμπιστεύεστε μόνο το προφίλ στα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης(Social Media). Καλώς ή κακώς, οι δυνατότητες της διαφήμισης και της προώθησης στην εποχή μας είναι τόσο διευρυμένες, που πλέον δίνουν τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να φαίνεται «γνωστός».
  • Θυμηθείτε τον χρυσό κανόνα της παροχής υπηρεσιών: Η δύναμη της φήμης! Ρωτήστε για τον εκπαιδευτή που επιλέξατε ή ρωτήστε κάποιον γνωστό σας εάν έμεινε ευχαριστημένος από τον ειδικό που επέλεξε εκείνος, ή ζητήστε του ακόμα να σας δείξει τα αποτελέσματα στον δικό του σκύλο!
  • Τέλος και πιο σημαντικό! Εμπιστευτείτε το ένστικό σας. Γνωρίστε τον εκπαιδευτή από κοντά, συζητήστε μαζί του, έως ότου να νιώσετε έτοιμοι να τον εμπιστευτείτε για να αναλάβει εσάς & τον τετράποδο φίλο σας.

Η εκπαίδευση του σκύλου μας είναι ένα υπέροχο ταξίδι, το οποίο αξίζει να απολαύσουμε μαζί με έναν άνθρωπο με τον οποίο αισθανόμαστε ασφάλεια και γνωρίζουμε πως θα μας καθοδηγήσει για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα!

 

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορείτε να λαμβάνετε όλα μας τα νέα άρθρα κάνοντας εγγραφή στο Newsletter μας!

    *Απαιτείται